De voordelen van een telefoon abonnement

telefoon abonnement

Wat zijn de voordelen van een telefoon abonnement?

Een telefoon abonnement is een van de beste manieren om een up-to-date toestel en een goede prijs voor je gesprekken, sms’jes en internet te krijgen.

Met een telefoon abonnement kun je de nieuwste iPhone, Samsung Galaxy, Google Pixel of OnePlus-smartphone kopen voor een veel lagere initiƫle uitgave dan wanneer je hem rechtstreeks koopt.

Met zoveel voordelige aanbiedingen voor telefooncontracten bij alle netwerken kan het moeilijk zijn om een combinatie van toestel en contract te kiezen. Onze gids helpt je te begrijpen hoe je precies krijgt wat je zoekt in een mobiele telefoon op contractbasis.

Waarom kiezen voor een telefoon abonnement?

Uit ons laatste onderzoek naar mobiele telefoonstatistieken blijkt dat 75% van de mobiele telefoongebruikers een maandelijks telefoon abonnement heeft, wat neerkomt op meer dan 63 miljoen abonnementen. Dus zelfs nu SIM-only contracten in opkomst zijn, kiezen veel mensen er nog steeds voor om voor hun telefoon en service samen te betalen.

Hier zijn enkele redenen waarom klanten profiteren van een telefoon abonnement

Gratis toestel

Voor veel mensen is een gratis toestel het belangrijkste voordeel van een telefoon abonnement. Deze zijn beschikbaar bij bijna elk contract, en er is altijd een groot aanbod aan smartphonemodellen om uit te kiezen.

Als je echter de allernieuwste mobiele telefoon wilt, is het goed om er rekening mee te houden dat je mogelijk een eenmalige vergoeding moet betalen aan het begin van het contract wanneer je je aanmeldt.

Goedkopere mobiele telefoonrekeningen

Mobiele contracten bieden meestal scherpere aanbiedingen voor gesprekken en sms’jes.

Ook al moet je betalen voor alle gesprekken en sms’jes die niet in je contract zijn inbegrepen, de meeste mensen vinden dat ze, bij welk netwerk ze ook zitten, toch een goedkopere telefoon deal krijgen door over te stappen van naar een telefoon abonnement

Abonnementen met gratis cadeaus

Veel mobiele netwerken bieden een reeks extra’s en gratis geschenken aan wanneer je bij hen een contract voor een mobiele telefoon afsluit.

Dit kunnen handsfree headsets of accessoirepakketten zijn of zelfs PlayStation- of Xbox-consoles. Dit is tegenwoordig echter steeds minder gebruikelijk en vouchers of cashback zijn de norm.

Sommige maatschappijen bieden ook beloningsregelingen of voordelen met toegevoegde waarde, zoals bioscoopkaartjes voor twee personen gratis Spotify-abonnementen. 

Maandelijkse contracten versus kopen en een SIM only deal afsluiten

Het nadeel van maandelijkse contracten is dat je tijdens de looptijd van het contract in totaal veel meer betaalt dan wanneer je de telefoon rechtstreeks zou kopen en vervolgens een SIM only-contract met hetzelfde beltegoed zou afsluiten.

Uit ons onderzoek blijkt dat het verschil in kosten gedurende een tweejarig contract honderden euros kan bedragen.

Maar omdat nieuwe smartphones 600-700 euro kunnen kosten, hebben niet veel mensen zo’n bedrag over en geven ze de voorkeur aan een maandelijks contract omdat ze hun betalingen kunnen spreiden.

Lees hier meer over het afsluiten van een telefoon abonnement bij Frema Telecom